Österreichisches Fleisch und die perfekte Produktionsstätte

Rakouské maso a dokonalé výrobní místo

Sabine Jacobs

Jak jste si možná všimli, náš výrobní razítko se v posledních měsících změnilo. Samozřejmě jsme na to dostali několik otázek, a proto zde v malém článku objasníme tajemství českého razítka.

V průběhu více než 6 let jsme nechali vyrábět od 5 různých řeznických podniků. Při tom nám vždy šlo o jedno: chtěli jsme 100% rakouské maso. Samozřejmě jsme však museli zohlednit i další faktory. Například některé podniky nebyly jednoduše vybaveny na výrobu Beef Jerky. Chyběly buď dostatečně velké uzení komory, nebo čas ze strany producentů na výrobu našeho produktu vedle běžného provozu. Často také chyběli pracovníci, kteří by se o naše Jerky opravdu postarali. K tomu se přidaly náhlé změny cen a nepřesnosti během výroby.

Potřebujeme spolehlivého partnera!

Krátce řečeno - potřebovali jsme spolehlivého, profesionálního partnera, který má potřebné vybavení, know-how a vášeň pro náš produkt. Chtěli jsme výrobu rozhodně ponechat v Rakousku, ale jednoduše jsme nenašli partnera, kterého jsme pro naši firmu tak naléhavě potřebovali. V roce 2019 jsme rozšířili náš hledací okruh do Česka a našli jsme. Věnovali jsme tomu hodně času, navštívili jsme manufakturu a provedli celou řadu testovacích výrob. Na konci jara 2020 byly podepsány smlouvy a výroba oficiálně začala. 

Úspěch!

Naše současná manufaktura konečně splňuje všechny naše požadavky a přání - od angažovanosti zaměstnanců přes všechny stroje a potřebné pracovníky až po naprostou spolehlivost. Věříme, že se s námi shodnete, když říkáme, že naše Simple Jerky nikdy nebylo tak dobré. Má přesně tu konzistenci a chuť, kterou jsme pro náš produkt vždy usilovali.

Rakouské maso - základní podmínka

Další překážkou bylo rakouské maso. Mnoho řeznických podniků, které jsme během času poznali, by nám s výběrem masa téměř nedalo žádnou svobodu. Náš český partner nám však od začátku zaručil, že pouze my určujeme, odkud naše maso pochází. 

"Není pro nás jako vlastníky Simple Jerky, ale také jako spotřebitele, vůbec důležité, aby naše hovězí maso mělo co nejlepší kvalitu. A k kvalitě pro nás nepatří jen chuť a textura, ale také pohoda a respekt k zvířeti. Krutá masová výroba, žádné přirozené krmivo, dlouhé transportní trasy a nehumánní, nešetrné porážky pro nás rozhodně nepřicházejí v úvahu."

Firma Alpenrind v Salcburku je naším partnerem už dlouho a i nyní zásobují naši českou manufakturu svým masem. Alpenrind Salzburg zaručuje (a dokládá) nejen bezproblémové sledování, ale také dodržuje přísný systém řízení životního prostředí podle ISO 14001 a dobrovolně se zavazuje k systému označování "bos®".

Ukážeme vám zde příklad, jak vypadá náš dodací list od Alpenrind:

Jak jistě vidíte, jsou uvedeny země narození, chovu a místo porážky. Dostali jsme od vás několik otázek ohledně původu zvířat a bohužel také negativní recenzi na Amazonu, ve které se zákazník cítí podveden, protože uvádíme rakouské maso, ale razítko je české. Doufáme, že tento článek mnohé objasní. Navíc musíte mít na paměti, že není možné jen tak uvádět jakékoli informace, dezinformace, na etiketě. K tomu existují přísné posudky etiket, které jsme samozřejmě museli všechny nechat provést.

Ale emise!

Samozřejmě, že je to i pro nás téma. Firma Frigologo jezdí trasu do Česka už mnoho let. Naše objednávka masa u Alpenrind tedy není žádná extra trasa, ale je zařazena do stávajících dodávek. V tomto smyslu alespoň nezpůsobujeme žádné další škodlivé emise do životního prostředí.

Takže všechno dohromady....

"Absolutním ideálním případem by samozřejmě bylo vybudovat chov pastvinových skotu vedle porážky a to přímo vedle manufaktury. A to vše ještě v Rakousku. Ale při zakládání firmy je třeba být ochoten ke kompromisům a my jsme v tomto bodě našli nejlepší řešení."

Doufáme, že tento článek objasní některé věci! Pokud máte další otázky, obraťte se prosím na nás (Kontakt) nebo přímo na firmu Alpenrind na www.alpenrind.at

 

 

Zpět k blogu