Často kladené otázky k Simple Jerky

Jak vás napadlo vyrábět Beef Jerky?

Jednoduše: oba jsme milovníci Jerky a vždy jsme byli velmi rozmazlováni ručně vyráběným, pravým americkým Jerky z malých "řeznictví". Nicméně jsme v Rakousku nemohli najít dobré Jerky, jen tovární masovou produkci, která chutnala stejně chemicky, jak voněla. Někdy jsme si pořídili hezký kus masa a udělali si vlastní Jerky v horkovzdušné troubě naší kuchyně. To bylo během Vánoc 2013. O několik týdnů později, v lednu 2014, přišla myšlenka, že domácí Jerky by také ocenilo mnoho dalších - Simple Jerky se narodilo!

Odkud máte ty recepty?

Některé naše příchutě jsou absolutními vlastními kreacemi - Austrian Style je např. inspirován dobrým, tradičním vepřovým pečeněm nebo křupavou pečení. Berlin Style Curry se orientuje na slavný currywurst. Hawaiian Teriyaki, Redneck BBQ a náš Smoky Original jsou však velmi typické receptury na jerky, jak je známe z USA.

Odkud pochází vaše maso?

Z Rakouska. 100%.

Co je pro vás důležité při nákupu masa?

Kromě samotné kvality masa jsou pro nás při nákupu masa důležité i další věci - krátké přepravní trasy a důstojné postupy pro zvířata, sledovatelnost, vysoké kontroly kvality a standardy a moderní environmentální management ze strany dodavatele. 

Proč Weiderind a ne Biorind?

Na začátku jsme chtěli naskočit na bio vlak, ale po nesčetných rozhovorech s farmáři a řezníky se náš názor změnil, protože nám všichni poskytli velmi dobrý pohled na průmysl zpracování masa.

Je pro nás důležité, aby zvířata byla pastvinová, tj. aby měla volnost pohybu a dostávala výhradně svou přirozenou stravu - trávu. V současnosti vychází najevo stále více studií, které dokazují, že maso z přirozeně krmených pastvinových zvířat je stejně zdravé jako "bio maso". Bio znamená ve většině případů nemožné požadavky a obrovské náklady pro farmáře, ale zaručuje pouze velmi omezeně "šťastnější krávy". Speciálně pro produkt jako Jerky znamená "bio" ve většině případů, že se používá maso velmi starých samic. Samozřejmě, že na obalu je pak "bio", ale kvalita produktu tím trpí. Pro naše Jerky proto zpracováváme libové kusy masa z mladých býků.

Stručně řečeno: Spotřebiteli - a také nám - je především důležitý chov v souladu s přirozenými potřebami, přirozené krmení, svoboda pohybu, ekologická výroba, humane porážka a vynikající kvalita masa.

Je Ist Simple Jerky bez glutamátu?

Ne. Některé naše ingredience pro naše receptury obsahují malé množství glutamátů.

Používáte ochucovadla nebo jiné chemické/nepřirozené přísady?

ŽÁDNÝ!

Je váš Jerky vhodný pro stravu podle Paleo diety?

Pokud Solange Jerky neobsahuje žádné přísady, žádný cukr, žádnou sóju a žádnou chemii, je to Paleo. My nepoužíváme žádné přísady, žádnou chemii, nicméně naše příchutě obsahují malé množství cukru a sójové omáčky. Takže netvrdíme, jako mnozí jiní výrobci, že jsme 100% Paleo. Zda se naše Jerky hodí do vaší Paleo stravy, musíte rozhodnout sami - Simple Jerky je 100% rakouské hovězí maso z pastvy, ŽÁDNÉ dusičnany, ŽÁDNÉ fosfáty, ŽÁDNÉ zvýrazňovače chuti, ŽÁDNÉ jiné přísady.

Existuje několik výrobců jerky, kteří téměř výhradně inzerují, že jsou paleo. ;) ;) ;) Až do nedávna bylo možné na jejich webových stránkách číst, že se při výrobě skutečně používají sodné nitrity. V současné době však na zmíněné stránce již nejsou uvedeny žádné ingredience, dokonce ani dva odkazy, které měly "nezávisle" potvrdit, že jejich jerky odpovídá paleo, již nefungují............

Ještě jedno poslední slovo k Paleu: Simple Jerky jsme NEZALOŽILI, protože chceme sloužit nejnovější trendové dietě, která bude za dva roky už zapomenutá. Chceme vyrábět nejlepší BEEF JERKY, čistý, kvalitní produkt pro milovníky masa.

Jaké jsou průměrné nutriční hodnoty Simple Jerky?

"Přesné nutriční hodnoty pro každou příchuť najdete v příslušných popisech produktů!"

Je Ist Simple Jerky "autentické" hovězí jerky?

Naja.....polovina Simple Jerky Duos je rodilý Američan, který vyrostl na autentickém hovězím jerky. Dalo by se tedy říct: Autentičtější to NEJDE!

Bohužel, mnoho lidí dělá chybu a zaměňuje Billtong s Beef Jerky a proto věří, že náš Jerky není "autentický". Lidé, Billtong a Beef Jerky jsou dva různé produkty! Bohužel musím znovu upozornit na jiné výrobce, kteří sice vyrábějí Billtong, ale nazývají to Jerky. Proč to dělají? Protože Billtong vyžaduje méně práce a může být levněji vyroben, zatímco termín Jerky je známější. Billtong se zavěšuje ve velkých pruzích a suší se na vzduchu. Jerky se krájí na malé pruhy a KAŽDÝ JEDNOTLIVÝ pruh se pokládá ručně a celé se poté suší na vzduchu při teplotě. Také v receptech jsou velké rozdíly. Proto je chuť a konzistence těchto dvou produktů odlišná. Koneckonců, také se nedělá currywurst a nenazývá se Bosna ;)

_______________________________________________________________________

Pokud máte další dotazy, prosím, napište nám e-mail (office@simplejerky.at) a rádi vám pomůžeme!

Na závěr jsme zde sestavili několik, částečně velmi vtipných otázek, které nám byly v průběhu času skutečně a s plnou vážností kladeny na odborných výstavách a na trzích a které nás vždy znovu "něčím" ohromily.

Je to čokoláda?

Jsou to sušené plody?

Je to tabák?

Je to jerky veganské?

Je to vegetariánské?