Warum unbedingt österreichisches Rindfleisch?

Proč nutně rakouské hovězí maso?

Benjamin Jacobs
"Mohli bychom nyní poskytnout několik velmi krátkých, jednoduchých odpovědí na tuto často kladenou otázku. Například, protože rakouské hovězí maso je občas to nejlepší. Také proto, že víme, jaké téměř rájské životní podmínky pro skot existují a jsou využívány. Samozřejmě také proto, že jsme rakouská společnost a chceme získávat naše suroviny z Rakouska. Ale to jsou spíše subjektivní důvody. Proto zde je několik faktů, které ukazují, proč je rakouské hovězí maso pro Simple Jerky první volbou:"

  • Průměrný rakouský zemědělec má pouze 31,6 krav.
  • Celkem je v Rakousku kolem 2 milionů krav.
  • Pouze 5 % kravínů má více než 100 krav.
  • V Rakousku je 61 765 kravských farem.
  • 60 % zemědělské půdy využívané v Rakousku jsou pastviny/travní plochy.
  • 2/3 z 165 000 rakouských farem se nachází v Alpách.
A zde jsou dva pro nás nejdůležitější důvody:

  • Rakouský zákon o ochraně zvířat je považován za nejpřísnější zákon EU.
  • Používání růstových hormonů a antibiotik jako preventivní opatření v krmivech je zakázáno.
    (Zdroj: www.aac.or.at)
Průměrná velikost podniků vylučuje intenzivní chov zvířat.V mezinárodním srovnání se chov skotu v Rakousku jeví jako malostrukturovaný. Převážně v alpské oblasti je strava zvířat založena na trávě, seně a siláži. Antibiotika a krmné směsi jsou zakázány. Dostatečné pastviny poskytují perfektní životní prostředí, které je také využíváno. To vše je pro nás dostatečný důvod, abychom zůstali u rakouského masa.
Zpět k blogu