Ist Beef Jerky gesund?

Je sušené hovězí maso zdravé?

Benjamin Jacobs

Sušené hovězí maso není jen lahodná svačina na cesty, která se snadno vejde do tvé kapsy, ale je také bohaté na bílkoviny. Z tohoto důvodu jsou proužky sušeného hovězího masa obzvlášť oblíbené mezi sportovci. Ať už po tréninku, na cyklovýletu nebo jako svačina doma na gauči - sušené maso si můžeš vychutnat kdykoliv a kdekoli.

Ale je Beef Jerky také zdravé? Prozradíme ti, co opravdu v balení je.

Je sušené hovězí maso zdravá svačina?

V dnešní době si stále více lidí dává pozor na zdravou a vyváženou stravu. Při výběru svačin tedy možná nezáleží jen na dobré chuti, ale také na přítomnosti důležitých živin. Kromě toho by zdravé potraviny měly být bez škodlivých látek, jako jsou problematické konzervanty a zvýrazňovače chuti.

Na trhu je Beef Jerky nyní k dispozici od mnoha různých výrobců. Produkty se v některých ohledech výrazně liší co do nutričních hodnot, složení, chuti a kvality. Pokud si chceš vychutnat sušené maso, které je co nejvíce zdravé, měl bys tedy pečlivě vybírat a rozhodnout se pro kvalitní produkt.

Sušené hovězí maso jako zdroj bílkovin

Sušené hovězí maso vyniká především vysokým obsahem bílkovin: 100g masa obsahuje přibližně 40 až 50 procent bílkovin. Ty jsou nejen důležité pro budování svalů, ale také pro řadu dalších metabolických procesů. Sportovci si proto rádi dopřávají sušené maso po vyčerpávajícím tréninku. Mnoho lidí se domnívá, že potraviny bohaté na bílkoviny mohou přispět k delšímu pocitu sytosti. Doporučuje se tedy sáhnout po zvlášť proteinovém jerky.

Zajištění vitamínů a minerálních látek

Abychom mohli žít zdravě a šťastně, jsme závislí na dostatečném přísunu všech esenciálních vitaminů a minerálních látek. Hovězí maso obsahuje mnoho důležitých minerálních látek, jako je železo, zinek a selen, a také různé B-vitaminy. K tomu se přidává, že tělo některé živiny živočišného původu lépe vstřebává než z rostlinných potravin.

Nízký obsah cholesterolu a tuku

Při výrobě sušeného masa se obvykle používá libové maso. Simple Jerky má obsah tuku přibližně 5 procent nízký cholesterol a tuk. Jedná se tedy o svačinu, která by mohla být vhodná i na hubnutí. Při výběru svého Jerkysu proto dbejte na nízký obsah tuku.

Nízký obsah sacharidů a cukru

Při koupi co nejzdravějšího sušeného masa bys měl také dbát na nízký obsah sacharidů a cukru. Simple Jerky obsahuje na 100 gramů pouze asi 10 gramů sacharidů a je nízkokalorické. Obsahuje malé množství cukru, které pozitivně ovlivňuje konzistenci a chuť. Obsah cukru je však nízký a činí méně než 5 gramů na balení.

Bez problematických přísad

Při výrobě sušeného masa někteří výrobci používají různé přísady, aby své svačiny lépe uchovali. Bohužel se různé chemikálie zejména při zvýšené konzumaci mohou negativně projevit na zdraví. Takto vyrobené Beef Jerky může být tedy nezdravé.

Pokud chceš, aby tvé Beef Jerky bylo zdravé, měl bys při nákupu pečlivěji zkontrolovat. Naše Simple Jerky je 100% bez konzervantů, umělých aromat a zvýrazňovačů chuti, stejně jako změkčovadel. Nepoužíváme žádné problematické přísady, které by mohly tvému tělu uškodit.

Kvalitní hovězí maso

Kvalita používaného masa má samozřejmě velký vliv na kvalitu Beef Jerky ve tvém balení. Zde existují značné rozdíly mezi produkty různých výrobců. V Německu má pouze asi 30 procent skotu přístup na pastvu. Z tohoto důvodu se sušené maso často skládá z hovězího masa z chovu ve stáji. To je kvůli podmínkám ve stájnách často zatíženo antibiotiky, hormony a dalšími problematickými látkami.

Vědecké studie naznačují, že maso z pastvy může mít lepší nutriční hodnoty než maso z chovu ve stáji. Pastva bezpochyby lépe uspokojuje přirozené potřeby skotu než uzavřená stáj a poskytuje jim přirozenou stravu. Kromě toho se při chovu na pastvě často používá méně léků a zvířata jsou méně vystavena stresu. To vše může mít pozitivní vliv na kvalitu masa. Simple Jerky se z těchto důvodů vyrábí pouze z rakouského hovězího masa z pastvy. Velmi nám záleží na tom, aby se kravám dařilo dobře. Z toho mají prospěch nejen zvířata, ale také naši zákazníci.

Často kladené otázky: Je sušené hovězí maso zdravé?

Jaké zdravotní výhody nabízí sušené hovězí maso?

Sušené hovězí maso je bohaté na bílkoviny a zároveň chudé na cholesterol, tuky a sacharidy. Navíc obsahuje různé vitamíny a minerální látky, které jsou pro zdraví velmi důležité.

Na co bych měl při koupi Beef Jerky dávat pozor?

Abychom koupili co nejvíce zdravé sušené hovězí maso, měli bychom dbát na vysoký obsah bílkovin a nízký obsah tuku. Sáhněte po produktech, které neobsahují umělé přísady. Doporučuje se také upřednostňovat maso z pastvy.

Je příliš mnoho sušeného hovězího masa nezdravé?

Jak většina ostatních potravin, měli byste také Beef Jerky raději konzumovat s mírou. Odborníci na výživu doporučují maximální příjem masa 600 gramů týdně. To odpovídá 12 nebo 24 balením Beef Jerky.

Ben Jacobs

Ben Jacobs, zakladatel SimpleJerky, přenesl svou vášeň pro autentické hovězí jerky z USA do Rakouska. Inspirován vzpomínkami na dětství z malých rodinných obchodů v venkovské severozápadní části Connecticutu vytváří ručně vyráběné jerky s nejvyššími kvalitativními standardy, bez umělých přísad a z místního hovězího masa.

Zpět k blogu
Zanechat komentář